2022 Juleutstillingen

Salgsutstilling 27. november -31. desember

Den tradisjonelle juleutstillingen

27. november -31. desember

Disse er representert på utstillingen

Philipp Spillmann – Smykkekunst
Jeg har klassisk gullsmedutdannelse fra Sveits. Håndverket lever videre mens jeg utforsker smykkenes roller, muligheter og fleksible grenser mot objekt, skulptur og installasjon. Mine arbeider er laget av ulike materialer som avfall, edle metaller og funne objekter. Funnet på søppelplasser, loppemarkeder, billigbutikker eller på tur; objekter og materiale som vekker fornemmelser og assosiasjoner. Jeg tilnærmer meg lekende og eksperimenterer med formbarheten til ukjente materialer i kombinasjon med familiære elementer. Mine smykker forholder seg i like stor grad til hverandre, til andre objekter og til omgivelsene som de gjør til den menneskelige kroppen.

Are Andreassen – Trykk, linosnitt
Født i Tromsø, oppvokst i Harstad, student i Cardiff og Trondheim.
Kjærligheten førte han til Fleinvær i Gildeskål, en samling holmer midt i Vestfjorden, et par mil sørvest av Bodø.  Der er han fortsatt, 10 år etter at ekteskapet forliste. Det er hans hjem og arbeidsplass. Stedet han har tapt sjela si til. Og investert alt han eier i bygging av atelier og bolig.

Han har passert 60 levde år, men er visstnok yngste medlem i et aktivt ungdomslag der flesteparten av medlemmene knapt har bodd i værret. Han er eneste fastboende på sin holme, men omgir seg med et lite harem av freidige liryper som fullstendig usjenert bruser med fjærene for den fastboende og andre som måtte gjøre seg fortjent til det. Rypeflokken har fått innvilget asyl her ute på øyene i havgapet, i trygg avstand fra skuddklare jegere inne på fastlandet. Om vinteren er det imidlertid dårlig med mat å overleve på, men kunstneren på Fleinvær har eget budsjett for fuglefrø til sultne ryper.

En mester i grafisk etsning. Et naturtalent som trenger det storslagne landskapet som livet på en holme i Vestfjorden byr på.

Ei rastløs sjæl med nysgjerrighet overfor nye oppdagelser i ukjent farvann, et oppkomme av ideer og visjoner.

Ståle Gerhardsen – Serigrafi, grafikk
Ståle Gerhardsen, f. 1980 fra Trondheim, lever for og lever av å lage kunst.

I tillegg til å male på lerret og lage grafikk, maler han ofte vegger rundt om i verden. Gerhardsen opererer i grensen mellom billedkunst og gatekunst. Han kan også finne på å lage smykkekolleksjoner, bøker og klær. Gerhardsen er med andre ord en multikunstner.

Det spørsmålet Gerhardsen får oftest når folk lurer på ting de ser i kunsten hans er: «Hvorfor er ikke øret festet til hodet?». Gerhardsen svarer:

“I vår travle hverdag har vi alle som én fokus på oss selv og våre nærmeste. Alt handler om de som er i den innerste sirkelen (på en eller annen måte). Alle sansene er rettet mot våre ting. Jeg ønsker at vi skal bry oss om mer enn oss selv. Mer enn det som direkte eller indirekte kan gi oss goder. Vi må bry oss om nabojenta som faller av sykkelen, vi må bry oss om den gamle damen som bærer tunge poser og som helt tydelig trenger hjelp, vi må bry oss om flykninger i og utenfor havet, vi må bry oss.
Derfor svever øret. Det er en sans som lånes bort til andre. En satellitt som følger med og flytter fokus om det trengs.»

Det svaret forteller like mye om Gerhardsen som om hans kunst…

Herleik Kristiansen – Trykk, linosnitt
Herleik Kristiansen (1947, Nesna) har arbeidet med visuell kunst, særlig grafikk og keramikk, i over 40 år. Han blir beskrevet som en «outsider» i kunstsammenheng, men er en godt etablert billedkunstner med en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag bak seg.
Som tenåring flyttet Kristiansen til Trastad gård – en institusjon for psykisk utviklingshemmede. Sigvor Riksheim, en av Kristiansens lærere, så hans kreative talent og tilrettela for videre kunstneriske utvikling. Fra diagnosen «ikke opplæringsdyktig» på tidlig 60-tall ble dette starten på en solid kunstnerkarriere. Kristiansen begynte tidlig å jobbe med linosnitt og uten skisser eller opptegninger på platene skar han ut de kraftfulle linosnittene som har gitt ham stor kunstnerisk anerkjennelse.
Herleik Kristiansen har medlemskap i NBK og NNBK. Han er kjøpt inn av en rekke institusjoner og kommuner, bl.a. Kulturrådet, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Nordnorsk Kunstmuseum, Nordland Fylkeskommune, Troms Fylkeskommune, Nord-Norges kunststiftelse og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Han har også flere utsmykningsoppdrag bak seg. I begynnelsen av 2022 var han aktuell med utstillingen «I Herleiks grafiske verden» hos Norske Grafikere

Gunvor Tangrand – Keramikk
Gunvor Tangrand is a local ceramic artist and responsible for equipping our restaurant with its truly unique tableware.
Gunvor grew up in her mother’s pottery workshop, learning the trade from scratch, dreaming of her own magic ceramics factory where she would turn the chemistry of pottery into the alchemy of art.

After graduating from the Bergen Academy of Art and Design in 2001 she has always had a piece of clay in her hand, either working on her own projects or teaching others about the ceramic arts. Equipped with a true artistic mind, Gunvor is always experimenting with materials, colours, shapes and methods. Heavily inspired by the nature around her, she frequently uses locally gathered clay,
sand and rock in her pieces.

Beda Maria Johanson – Glasskunst
Beda Maria Johanson er glassblåser og driver Beda Glass. Beda Glass holder til ytterst på kaien på Verftet i Bergen. Glasshytten ligger naturskjønt en meter fra havet.

“Jeg har blåst glass i over tjue år. Jeg lager glass i sarte farger og er opptatt av at tingene skal ha en funksjon og kunne brukes i det daglige liv. De siste årene har jeg også jobbet endel med flatt glass. I Glasshytten kan du følge produksjonen på nært hold og se hvordan glass blir til.”

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page