vinrerlys 2022
2022 Vinterlyskunstner

GERD FRANTZSEN
12. februar - 13. mars

Gerd Frantzsen

Separatutstilling 12. februar - 13. mars

Gerd FrantzenGerd Frantzsen 1958 født og oppvokst i Mo I Rana, Båsmoen.

Frantzsen har vært aktiv billedkunster siden 1990, etter endt utdannelse ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen,
hvor hun bor og arbeider.

Hun debuterte med separatutstilling i Galleri Gimle i Oslo 1990, og har siden den gang hatt en rekke separat utstillinger, og deltatt på flere juryerte utstillinger. Frantzsen var Havmannutstiller i Rana Kunstforening i 2011, og med denne utstillingen Vinterlyskunstner 2022, så er det hennes tredje utstilling i Rana Kunstforening.

Hun har stilt ut med Stiftelsen 3,14 (Bergen) i Malaysia, Thailand og Vietnam. Og har deltatt på juryerte utstillinger som Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Nord-Norsken. Hun var invitert kunstner til millenniums utstillingen «Malerier i år 2000» en vandreutstilling i Nord-Norge i regi av SKINN og har hatt en rekke offentlige innkjøp.

Hun er medlem av NBK (Norske Billedkunstnere) og LNM (Landsforeningen norske Malere).

Utstillingen vil bestå av malerier og collager. En rød tråd i hennes arbeider er å uttrykke farge, lys, stemning og atmosfære.
Frantzsen arbeider fortrinnsvis med olje som bygges i tynne sjikt i lag på lag, hvor tekstur, mønstre og repetisjoner blir viktige. Hun har gjennom det visuelle språket et ønske om å synliggjøre det som ved første øyekast ikke er så synlig.

Formspråk er figurativt/ abstrakt og maleriske prosess er nokså intuitiv, hvor fragmenter av minner som ofte er knyttet til en stemning av lys, er med og påvirker forhold. Hun bruker bilder/ gamle foto, skisser og utklipp som inspirasjons kilde, og denne ide banken er relatert til hennes egen erfaring og historie.

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page