2023 Vinterlyskunstner Mikael Persbrandt

Vernissage lørdag 11. februar kl 17.00 i Moment.
Salgsutstillingen vil henge til og med søndag 13. mars

Vinterlyskunstner Mikael Persbrandt

Rana Kunstforening og Nordland Teater ønsker hjertelig velkommen til årets Vinterlyskunstner Mikael Persbrandt. Vernissage lørdag 11. februar kl 17.00 i Moment. Salgsutstillingen vil henge til og med søndag 13. mars.

I tillegg til en særdeles dyktig skuespiller er Mikael Persbrandt også kunstner. I 2016 var han sommerens gjesteutstiller på Sandgrund til Lars Lerin i Karlstad, hvor han hadde separatutstilling. Responsen i Sverige var overveldende. På et par uker trakk han over 30 000 besøkende. Persbrandt har vist kunsten sin på ulike gallerier i Sverige, så vel som i de andre skandinaviske landene. Hans separatutstilling i Helsingfors var en stor suksess.

Med en mor som malte, har kunst alltid vært i nærheten i livet hans, men da han bommet på målstreken for å komme inn på Royal Academy of Art i en alder av 19, ble hans vei i livet en annen.

Nå er sirkelen sluttet, og Mikael Persbrandt har funnet veien som en verdsatt skuespiller og kunstner.

Persbrandts malerier beveger seg mellom det figurative og det abstrakte. Kunstneren har et svært ekspressivt formspråk, med til tider intense strøk og klare, sterke farger. Mange av arbeidene har en mørk undertone, men han går ofte også mot lyse, mer dekorative uttrykk.

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page