2024 HAVMANNKUNSTNER Bjørg Langseth

6. mai til 13. august

Havmannkunstner 2024

BJØRG LANGSETH

Om årets Havmannkunstner Bjørg Langseth (Grafiker og maler):

Langseth er oppvokst i Fauske, bosatt i Bleikvasslia

Langseth debuterte som billedkunstner på «NordNorsken» i 1974, og har siden deltatt på en lang rekke kollektiv- og gruppeutstillinger i inn- og utland.
Debuterte med separatutstilling i Rana kunstforening i 1978 og i Bodø kunstforening i 1979.
Det har blitt mange separatutstillinger i ulike kunstforeninger og gallerier siden debuten.

Langseth ble opptatt som medlem i NNBK (Nordnorske Billedkunstnere/ NBK (Norske Billedkunstnere) i 1978 og hun har hatt mange ulike verv i kunstnerorganisasjonen, blant annet i styre og jury.
Hun har hatt en rekke oppdrag som kunstnerisk konsulent for Utsmykkingsfondet ved utsmykking av statlige og kommunale bygg og har hatt kunstprosjekter ved mange ulike skoler i regi av Den kulturelle skolesekken.

Hun har hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag og offentlige innkjøp, blant annet av Norsk kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum, Troms Fylkeskommune og flere kunstforeningers faste kunstsamlinger og andre kunstsamlinger.

Til Årets Havmannutstilling har hun blant annet arbeidet med flere ulike tema som:

«Kvinner venter på lyset»
som vel er et vennlig overbærende sideblikk på dem av oss som sitter og venter på lyset og ikke skjønner at lyset allerede er her.

«Ryttere»
Hun må ha med noen rytterbilder. For henne er hesterittet et symbol på livet; på hvor gledefylt et hesteritt kan være, men også hvor lett det er å bli slengt i bakken.

«Har åpnet døra til et gammelt rom»
Nostalgiske tilbakeblikk.

Langseth maler med oljemaling på tykt papir og tegner og lager monotypier på håndstøpt papir, og legger ofte farge på disse med tørrpastellkritt.
Hun lager original grafikk, tresnitt og koldnålsraderinger i begrenset opplag.

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page