2023 Italienske bilder med Jan Wiese

Et samarbeid med Rana Bibliotek 14. mars

Jan Wiese

Jan Wiese f 1953 i Oslo

Jan begynte med obo og improvisasjon som 16 åring. På verdensbasis var det bare en håndfull oboister som jobbet med jazz. Han ble også en pioner innen musikkformen live electronics. Etter hvert ble det egne opptak i NRK, portrettprogram i TV og konserter i utlandet med obo i kombinasjon med elektronikk, LP og CD utgivelser. Som 40-åring fulgte ti år med fokus på familien og virksomhet som rådgiver og konsulent innen HR. Fra 2007 spilte Jan sporadiske solokonserter igjen, bygget opp en you tube kanal med egen komposisjoner og laget flere produksjoner  i CD format, publisert på Bandcamp. I 2020 kom en helakustisk CD med gitaristene Håkon Storm og Håvard Caspersen (terningkast 5) Fra 2023 er Jan i gang med flere solokonserter med live electronics – samt å legge grunnlaget for egen obojazz i mange år fremover.

Her møtte vi en perfeksjonist på sine instrumenter, en musiker som kan få den enkleste melodilinje til å feste seg i sinnet og løfte deg ut av hverdagen … en spesiell og spennende musiker. (Fedrelandsvennen)

The “choereography” in this almost hour-long program, together with the remarkable oboe-playing stamina and virtuosity, was really awe-inspiring and often hypnotic. (The Double Reed, International Double Reed Society)

… gjennomført med en overbevisende sikkerhet og musikalitet, så det fra første klang ble klart at han hadde nedlagt et enormt arbeide både for å forme verkene kompositorisk og for å fremføre dem uten annen hjelp enn noen sort bokser.(Adresseavisen)

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page