2023 Elisabet Alsos Strand

Utstillingsperiode fra 24. august til 24. september 2023

Elisabet Alsos Strand

Utstillingsperiode fra 24. august til 24. september 2023

viftet vekk

Elisabet Alsos Strand er født 1963 i Mo i Rana, der hun også etablerte seg som billedkunstner i 1993 etter endt kunstutdanning i Bergen, Oslo og Krakow, Polen. I dag bor hun i Trondheim.

Hun arbeider med utgangspunkt i papir og trykk, og har utforsket teknikker som japansk tresnitt, marmorering, farging/ bretting og støping av papir.

Strand har deltatt på utstillinger i inn- og utland, og mottatt pris for beste grafiske arbeid på Høstutstillingen i 2006. Hun er innkjøpt av bl.a. Nordnorsk Kunstmuseum og har utsmykket bl.a. Mjølan vgs. og Nordlandssykehuset.

Strand ønsker med utstillingen viftet vekk å gå i dialog med sommerfuglsamlingen på Helgeland museum/ avd. Rana. Dette er ett av få museer i Norge utenom universitetsmuseene som har en egen naturhistorisk avdeling med vitenskapelige samlinger. Samlingen med sommerfugler er med nærmere 10 000 individer og 615 ulike arter den største samlingen av sommerfugler fra Nordland i verden. Muséet fokuserer også på forhold som har bragt arter på rødlisten, og dette er tema for utstillingen viftet vekk.
Utstillingen er støttet av Regionale prosjektmidler
og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Design og utvikling av Riktig Spor

Personvernerklæring

Go to top of page